Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Din 15 februarie, în România va începe vaccinarea populației cu vaccinul AstraZeneca, recomandat persoanelor între 18 și 55 de ani, urmând să fie deschise 180 de noi cabinete de vaccinare, a anunțat luni Comitetul de coordonare a vaccinării.
Unde vor fi deschise cabinetele noi de vaccinare
Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează:
Programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, începând de miercuri
Înscrierile pentru vaccinare se vor putea face începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care fac parte din etapa a doua, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorilor din domenii considerate esențiale.
Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro.
Primele doze au ajuns duminică în România
Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca - 81.600 de doze - a ajuns duminică la Institutul „Cantacuzino“, de unde au fost distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, în București rămânând doar 600 de doze.
România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, conform autorităților. Pentru luna februarie România va primi în jur de 800.000 de doze, a precizat premierul Florin Cîțu.
Vor fi vaccinate cu vaccinul AstraZeneca persoanele între 18 și 55 de ani
În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, conform Comitetului de coordonare a vaccinării. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.
Descriere și mecanism de acțiune
Vaccinul AstraZeneca este un vaccin monovalent compus dintr-un singur vector adenoviral modificat (un virus inofensiv), care transmite celulelor umane „instrucțiunile” necesare producerii proteinei Spike unice, specifică virusului care provoacă boala COVID-19. Sistemul imunitar al persoanei recunoaște că această proteină specifică nu ar trebui să se afle în organism și reacționează prin producerea de mijloace de apărare naturale împotriva infecției SARS-CoV-2. Vaccinul se administrează doar intramuscular.
Vaccinul AstraZeneca este disponibil în flacoane de 4 ml suspensie, cu 8 doze, respectiv de 5 ml suspensie, cu 10 doze. Vaccinul se păstrează la temperaturi între +2 și +8 grade Celsius, cu menținerea lanțului de frig impus de producător, și are o stabilitate de 6 luni înainte de prima utilizare. Distribuția se realizează prin modalități standard, în mașini frigorifice, containere și cutii frigorifice, cu monitorizarea temperaturii, iar dozele de vaccin vor fi destribuite către depozite regionale și centrele de vaccinare.
Vaccinul AstraZeneca este al treilea împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România. Primele două vaccinuri - Pfizer/BioNTech și Moderna - funcționează pe bază de ARN mesager.
Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia și consilier științific al președintelui CNCAV, a realizat un clip în care explică, pas cu pas, tehnica vaccinului AstraZeneca.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
Asta nu e petru esentiali (Luni, 8 februarie 2021, 17:46) georgio [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig
"Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca - 81.600 de doze - a ajuns duminică la Institutul „Cantacuzino“, de unde au fost distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, în București rămânând doar 600 de doze."
Adica au dat in provincie tot ca nu vrea nici un esential sa se vaccineze cu ser fiziologic.
După anunțul asta (Luni, 8 februarie 2021, 16:58) Alex2016 [utilizator]
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24591444-vaccinul-astrazeneca-are-eficacitate-doar-10-impotriva-variantei-sud-africane-coronavirusului-studiu.html, îl las cu placere la dispoziția esențialilor de stat și partid. E apa de ploaie și frecție la picior de lemn.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
Adica au dat in provincie tot ca nu vrea nici un esential sa se vaccineze cu ser fiziologic.
pt varianta Braziliana si cine stie cate alte variante nu ofera protectie deci ce rost are sa folosesti ceva expirat?
UE ar fi trebuit sa opreasca distributia acestui vaccin!
https://www.theguardian.com/world/2021/feb/08/oxford-covid-vaccine-10-effective-south-african-variant-study