Românii folosesc de peste două ori mai mult săpun și dezinfectant decât înainte de pandemie. Practic, frecvența utilizării dezinfectanților pentru igienizarea mâinilor a crescut cu 110% în timpul pandemiei, iar 67% dintre respondenți au declarat că vor continua să folosească dezinfectant pentru mâini și după pandemie, arată un studiu realizat de Ipsos la comanda Unilever.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studiul arată că folosim săpunul și igienizantul de mâini de două ori mai mult decât înainte de pandemie.

Potrivit studiului, frecvența utilizării dezinfectanților pentru igienizarea mâinilor a crescut cu 110% în timpul pandemiei, iar 67% dintre respondenți au declarat că vor continua să-l folosească și după pandemie.

În același timp, ne spălăm pe mâini cu diferite tipuri de săpun de mai mult de 8 ori pe zi, dublu față de perioada de dinainte de pandemie. Ne spălăm pe mâini pentru o durată de 16,7 secunde în medie, totuși, sub cele 20 de secunde recomandate de specialiști.

"Anul 2020 a schimbat probabil pentru totdeauna lumea în care trăim. Am devenit mult mai preocupați de sănătate și ne-am schimbat multe dintre obiceiuri. Igiena corectă a mâinilor rămâne extrem de importantă pentru prevenirea îmbolnăvirilor", afirmă Monica Tamaș, director de marketing al Unilever South Central Europe, compania care a comandat studiul privind comportamentul și obiceiurile românilor în ceea ce privește igiena mâinilor.

Studiul Comportamentul românilor în ceea ce privește igiena mâinilor a fost realizat de platforma Ipsos.Digital, pe un eșantion de 800 respondenți, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, și are o marjă de eroare de +/- 3,5%