Cehia şi-a exprimat interesul faţă de vaccinul rusesc Sputnik V, prim-ministrul Andrej Babis deplasându-se vineri la Budapesta pentru a afla de la omologul său Viktor Orban despre campania de imunizare cu acest vaccin plănuită de autorităţile ungare, transmite dpa, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Desigur, toţi am prefera ca Agenţia Europeană a Medicamentului să aprobe vaccinul rusesc', a spus Babis înainte de plecarea spre Budapesta, potrivit agenţiei cehe CTK.

În rândul populaţiei se manifestă o nemulţumire faţă de ritmul lent al campaniei de vaccinare. Potrivit Ministerului Sănătăţii, până vineri au fost administrate 327.759 de doze.

Există din ce în ce mai multe relatări despre faptul că politicieni, oficiali şi chiar mii de poliţişti au primit vaccinul înainte de a le veni rândul.

De teama noilor mutaţii ale virusului, guvernul de la Praga a înăsprit şi mai mult condiţiile de intrare în ţară.

În principiu, cetăţenii străini pot intra în Cehia doar pentru situaţii de urgenţă, inclusiv călătorii de afaceri. Noutatea este că începând de acum va trebui prezentat un test negativ la coronavirus la intrarea din oricare din ţările vecine.