DOCUMENT Noua listă a țărilor din zona galbenă. Cei care vin în România din aceste state, obligați să prezinte test COVID negativ / Copiii, persoanele vaccinate și cei care au avut Covid, exceptați de la regulă

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2021, 18:01 Actualitate | Coronavirus


Testare coronavirus
Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia
Lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Ca o noutate, cei care intră în România din acesta state au obligația să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară. Copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani și persoanele care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 sau persoanele care au avut Covid în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară nu trebuie să facă testul.

UPDATE Comitetul Național pentru Situații de Urgență a venit cu o completare care specifică faptul că sunt exceptate de la obligația de a prezenta certificatul unui test negativ copiii cu vârstă de până la 3 ani și persoanele care s-au vaccinat sau au avut Covid în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară

De asemenea, a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară. Noua listă aprobată de CNSU include 65 de state, faţă de 51, câte erau până acum. Printre țările introduse pe listă se află Belgia și Maldive.

Regula carantinei pentru statele din lista galbenă se aplică de la 24 de ore de la anunțarea listei galbene. Regulile referitoare la test se aplică din 12 februarie pentru ca persoanele care fac obiectul noii reglementări să aibă timp să afle despre regula testului.
Decizia CNSU:
 • Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
 • Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
 • (2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.
 • (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.
 • (4) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) următoarele categorii de persoane:
 • a) copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani;
 • b) persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.
 • Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării;
 • c) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară;
 • d) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;
 • e) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult
 • de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;
 • f) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;
 • g) piloții de aeronave şi personalul navigant;
 • h) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la București, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;
 • i) personalul navigant român, maritim şi fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, care prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;
 • j) personalul navigant maritim şi fluvial care efectuează schimbul de echipaj la bordul navelor aflate în porturile româneşti, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, dacă la intrarea în ţară, precum şi la îmbarcarea/debarcarea de pe navă prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;
 • k) personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri;
 • l) lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum şi cetăţenii români angajaţi ai operatorilor economici din ţările menţionate, care la intrarea în ţară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi.
 • (5) Măsurile prevăzute la alin. (1), (2) și (3) intră în vigoare începând cu data de 12.02.2021, ora 00.00.

Tot joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat achiziţionarea a 1.500 de kit-uri EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie). Achiziţia se va face pentru completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse necesare în campania de vaccinare împotriva COVID-19.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


33743 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  tabel? (Joi, 4 februarie 2021, 18:45)

  j.horatiu.vasile [utilizator]

  nu se poate face un tabel, sau o exprimare concisa? e foarte greu de citit acest text avocatesc.
  art 1: tarile cu risc ridicat - carantina la sosire
  art 2: tarile din art 1 - test covid negativ la sosire
  (2): tarile din art 1 minus UK - nu e carantina la sosrire in RO
  (3) UK - nu e carantina la sosire in RO.

  toata chestia asta alambicata se poate formula asa:
  la sosirea din tarile cu risc ridicat trebuie test covid negativ la sosire, si nu e necasara carantinarea.

  presupun ca daca testu e pozitiv nu ar trebui lasati oamenii sa se imbarce. si daca cumva ajung in RO, trebuie sa se carantineze.
  • +1 (1 vot)    
   e claritatea tipica acestor maestri in PR (Vineri, 5 februarie 2021, 12:04)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui j.horatiu.vasile

   conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b)


   a) copii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani---????

   Conform e) si f) am putea circula daca ne facem de lucru prin Europa. Poate ne cheama neamurile la. o consultanta, cununie (aviz preotilor!), conferinte (politicieni), etc..
 • 0 (10 voturi)    
  de cand intra in vigoare (Joi, 4 februarie 2021, 19:20)

  Barabimbarabum [utilizator]

  Ca daca intra imediat inseamna ca mai bine votam PSD macar aveam acum spectacol cu Ciolacu and Co.
  Trebuie sa fi chiar dus cu pluta si sa te doara in dos de cetatenii tai.
  Eu ma duc intr-o ora sa imi fac test . Daca aflam maine din parti intoarcere acasa. Pierdeam si 170 de euro.
  Se pare ca si USR + PLUS sunt o sleahta de incapabili.
  Animale politice ce sa zic. Ca de 30 de ani nu am avut oameni politici.
 • +3 (5 voturi)    
  de unde isi iau guvernoii informatia ? (Joi, 4 februarie 2021, 19:38)

  Sfarsitoru [utilizator]

  Uite aici situatia in Germania:

  https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/fallzahlen-coronavirus-1738210

  "Aktuell gibt es in Deutschland rund 201.600 Coronavirus-Infizierte. Das Robert Koch-Institut (RKI) verzeichnete 14.211 Neuinfektionen innerhalb von 24 Stunden. Die 7-Tage-Inzidenz liegt bundesweit aktuell bei 80,7 (Zahl der Neuinfektionen pro 100.000 Einwohner in sieben Tagen), regional kann es dabei zu erheblichen Schwankungen kommen (Stand: 4. Februar, 0:00 Uhr)."

  Pe saptamana sunt 80,7 la 100.000 !!! de unde au scos incompetentii nostri guvernoi cifra de 218,4 ?
  E clar ca exista interesul ca lumea sa nu mai circule !
  • -4 (8 voturi)    
   da,da,asa-i (Joi, 4 februarie 2021, 20:55)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Sfarsitoru

   ii pasa lui Johhanis si pnl daca circuli tu sau stai in casa. e o conspiratie mondiala. corect.
  • 0 (0 voturi)    
   De aici (Vineri, 5 februarie 2021, 1:45)

   unrealmaker [utilizator] i-a raspuns lui Sfarsitoru

   Dacă citești mai bine o sa înțelegi că datele se referă la incidența la 14 zile. Nu la 7 cum e prezentat in informația oferită de tine. Mai mult decât atât sub tabel e specificată și sursa:

   Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

   https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
 • 0 (8 voturi)    
  Niste cretini (Joi, 4 februarie 2021, 20:18)

  Bicheanu [utilizator]

  Sunt in Maldive, iar maine am avion catre Romania. Cand dracu sa fac test PCR pe o insula paradisiaca in mai putin de 12 ore?
  Costa si 200 USD, ca esti pe o insula, dar analizele trebuie sa ajunga la laborator de pe insula si sa fie prelucrate.

  Asadar, noi suntem 5 persoane adica 10000usd!
  Eu am bani, nu am timp. Nu ma lasa sa ma urc in avion? Raman in Maldive?

  Niste cretini! De cand intra in vigoare?
  • 0 (4 voturi)    
   cel mai probabil (Joi, 4 februarie 2021, 20:56)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   poti veni dar o sa stai in carantina. tu si ..cu cine mai esti acolo.
   • +1 (3 voturi)    
    Si tu sari de fericire (Joi, 4 februarie 2021, 21:34)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

    Nu-i asa?
    Le raspunzi tuturor caci iti pasa de ei.

    Nu de alta dar pe tine te incanta carantina.

    Pe unde lucrezi?
  • -2 (2 voturi)    
   18-31 e valabil, scrie sub tabel (Joi, 4 februarie 2021, 22:55)

   mbembe [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   cand vii in tara cumpara-ti o sticla de 500$ si mai ramai cu 500: si in tara, si odihnit, si cu sticla si cu o economie de 500$ :)
  • 0 (0 voturi)    
   Nu te panica! (Vineri, 5 februarie 2021, 1:12)

   Sebycopilu [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   Stai linistit si bucura-te de ultima zi in paradis! Restrictiile intra in vingoare pe noua lista din 12 februarie.
  • -1 (5 voturi)    
   Alta întrebare (Vineri, 5 februarie 2021, 1:55)

   unrealmaker [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   Pe perioada pandemiei nu se recomandă deplasarea în afara țăriii pe motive turistice. E defapt de-a dreptul o idioțenie și dai dovadă de nesimțire. Sunt sigur ca găsești tu o soluție și nici nu trebuie sa stai in carantină la întoarcere, că doar deh, cine sunt ei sa iti interzică tie sa te plimbi.
   • +2 (2 voturi)    
    Diferenta de nuanta (Vineri, 5 februarie 2021, 10:31)

    eminunat [utilizator] i-a raspuns lui unrealmaker

    A nu se recomanda nu este acelasi cu lucru cu nu este legal. Si sa pui o eticheta de “nesimtit/nesimtire” cuiva care si-a vazut de viata, in normele LEGALE (ca mai exista si oameni care nu sunt isterici si psihizati) este din acelasi ciclu cu celebrele: “sa moara capra vecinului” sau “vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri”.
    O fi asa? Hmmm.....
  • +1 (1 vot)    
   LEGE nr. 248 din 20 iulie 2005 (Vineri, 5 februarie 2021, 10:25)

   n4c [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate

   [...]

   ART. 2
   (1) [...] Nici o autoritate
   română nu îi poate interzice, în nici o situaţie, unui cetăţean român să se reîntoarcă pe teritoriul
   României.   Nici o autoritate, in nici o situatie. Punct.

   De lecturat si articolul 29 din aceeasi lege care prevede ce se intimpla cu cei care DECLARA ca sint cetateni romani la intrarea in tara si ce obligatii au "organili" politiei de frontiera in acest caz.
  • +1 (1 vot)    
   de ce pleci (Vineri, 5 februarie 2021, 12:00)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Bicheanu

   din "paradis"?
   Dor de "iad"???
 • +1 (1 vot)    
  Dacă ești vaccinat NU mai e necesar testul! (Joi, 4 februarie 2021, 20:23)

  nick24 [utilizator]

  “ La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.”

  SAU VACCIN!
  • +1 (1 vot)    
   Sau anticorpi (Joi, 4 februarie 2021, 21:58)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Sper ca anticorpii au aceeasi valoare precum vaccinul. Pe aia ii am...sositi ieri :)
   • 0 (0 voturi)    
    Cei vindecați de Covid (Vineri, 5 februarie 2021, 23:33)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    și ei ar trebui exceptați de la carantină și test PCR.
 • +5 (5 voturi)    
  Si test si carantina? (Joi, 4 februarie 2021, 22:38)

  Megan [utilizator]

  Deci daca ai test PCR negativ mai faci sau nu carantina?
  Si daca nu ai test te mai lasa sa intri in tara sau te trimit inapoi ca mexicanii?
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 5 februarie 2021, 22:33)

  Cuki [utilizator]

  Eu n-am inteles clar. Vine omul in tara cu testul facut. Trebuie sa stea doar trei zile dupa care intra in carantina. sau nu mai intra deloc si poate sta mai mult
  .
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns? (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 8:02)

  Cuki [utilizator]

  Nu se deranjaza nimeni sa-mi raspunda!
  Era vorba in alte imprejurari ca daca stai doar trei zile nu mai intri in carantina. Cu testul facut mai este valabila regula asta? sau poti sta mai mult.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by