Surse de la Vatican anunţă că Papa Francisc a primit miercuri cea de-a doua doză de vaccin Covid. După cum fusese stabilit, la trei săptămâni după prima doză, pe care a primit-o în data de 13 ianuarie, Papa Francisc s-a întors astăzi la ambulatoriul înființat în sala Paul al VI-lea de la Vatican pentru a finaliza procesul de imunizare împotriva virusului, scrie ANSA, citată de Rador.

Papa FranciscFoto: Vatican Media-CPP-IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi fostul suveran pontif Benedict, în vârstă de 93 de ani, au fost vaccinaţi în cadrul programului de inoculare de la Vatican care a demarat pe 13 ianuarie.

Ambii sunt vulnerabili la contractarea virusului având în vedere vârsta înaintată. Papa Francisc este probabil mai expus riscului întrucât în tinereţe, pe când se afla în Argentina, a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân în urma unei infecţii.

Fostul papă Benedict are o stare de sănătate fragilă şi suferă de numeroase afecţiuni asociate vârstei înaintate, cum ar fi artrita.

La Vatican s-au înregistrat mai puţin de 30 de cazuri de coronavirus, cele mai multe printre membrii Gărzii Elveţiene, care trăiesc în regim de cazarmă.

Papa Francisc a declarat în weekend că toată lumea ar trebui să se vaccineze.