Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
România așteaptă, în februarie şi martie, 1,3 milioane doze de vaccin de la AstraZeneca / Cum funcționează vaccinul pe bază de vector viral? Explicațiile unui medic român din Suedia. VIDEO
România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, cel de al treilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Cum funcționează vaccinul AstraZeneca, singurul din cele trei vaccinuri realizat pe bază de vector viral? Laura Ghibu Ventimiglia, medic român stabilit în Suedia, au realizat un clip în care explică, pas cu pas, tehnica acestui vaccin.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunțat, marţi, într-o conferință de presă, că României îi vor reveni, pentru lunile februarie şi martie, 1,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. El a precizat că pentru luna februarie România va primi în jur de 800.000 de doze, cel mai probabil în trei tranşe.
Cine este eligibil pentru vaccinul AstraZeneca?
Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că în acestă săptămână ar urma să fie luată o decizie cu privire la persoanele eligibile pentru vaccinul acestei companii, ca interval de vârstă.
Datele de eficacitate sunt în jur de 60%, iar vaccinul se poate administra persoanelor de peste 18 ani în două doze, la un interval cuprins între 4 şi 12 săptămâni. În studiile clinice desfăşurate care au stat la baza autorizării acestui tip de vaccin, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de vârstă până la 55 de ani.
"Ca atare, rămâne să luăm în cursul acestei săptămâni o decizie, după ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii şi, de asemenea, de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, care va fi intervalul de vârstă pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca în România", a explicat medicul militar.
Există state europene, precum Italia, care au limitat grupa de vârstă până la 55 de ani şi țări precum Germania sau Austria care s-au oprit la 65 de ani.
"Am cerut un punct de vedere oficial inclusiv de la compania AstraZeneca. Chiar în cursul acestei zile am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei AstraZeneca, inclusiv de la nivel european, în care ni s-au prezentat toate datele de eficacitate, toate datele care reies din studiile clinice, aşa încât în cursul acestei săptămâni să fim în măsură să luăm decizia potrivită pentru administrarea acestui tip de vaccin pe teritoriul României", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
El a precizat că din 15 februarie vor fi deschise 180 de centre de vaccinare noi, în care ar urma să fie distribuit şi utilizat vaccinul AstraZeneca. "(...) în funcţie de decizia pe care o vom lua vizavi de persoanele eligibile pentru acest tip de vaccin, se vor deschide sesiuni de programare în aceste noi centre de vaccinare de la nivel naţional", a adăugat medicul militar.
Cum funcționează vaccinul AstraZeneca?
La acest moment, sunt autorizate de EMA trei vaccinuri împotriva COVID - Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca, primele două funcționând pe bază de ARN mesager. În cazul vaccinului AstraZeneca a fost ales ca vector viral un virus din familia adenovirusurilor, care produce răceala la cimpanzei.
Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia și consilier științific al președintelui CNCAV, a realizat un clip în care explică, pas cu pas, tehnica vaccinului AstraZeneca.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
///// (Marţi, 2 februarie 2021, 19:01) GemstonePig [utilizator]
Pfizer are eficacitate 99,99% dupa datele recente din Israel. Astra-Zeneca este un vaccin comun ceva gem cele antigripale cu eficacitate 65-70 uneori 80% cand nimeresc virusurile care circula in anul ala. Asadar de ce sa faci astra zeneca?! daca esti repartizat de platforma la el dai pas si mai astepti pana nimeresti unul serios
adevarat (Marţi, 2 februarie 2021, 23:41) was [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu
Eficacitatea vaccinului AstraZeneca este mai mica, pentru ca organismul vaccinat trebuie sa produca in cantitate suficienta molecula de ARN mesager, pe cand la Pfizer si Moderna acel mRNA (EN) este injectat din prima, deci numai ribosomii celulelor trebuie sa lucreze, apoi sistemul imunitar, cat este de capabil. Un om batran, tarat nu va avea niciodata o imunitate cat unul bine hranit, sanatos si la 25 de ani.
Posirca AstraZeneca (Marţi, 2 februarie 2021, 19:08) cetateana [utilizator]
Eu sunt persoana cu risc sub 65 de ani si as dori sa am acces la Pfizer, ideal pana in vara. As dori sa nu se restrictioneze definitiv accesul celor sub 65 de ani si care sunt sau se considera vulnerabili la Pfizer. AstraZeneca n-are nicio utilitate pentru cineva vulnerabil si care nu este nevoit sa se expuna. A zis un domn din Comitet ca alegerea vaccinului se face pe considerente medicale. Ma intreb pe ce considerente medicale s-au vaccinat cu Pfizer ministrii nostri tineri. Este etic ca pentru unii muma, pentru altii ciuma? Ce sa faci cu AstraZeneca? Daca nu esti cu risc nu prea alergi disperat dupa vaccin, poti astepta, daca esti cu risc vrei sa fii protejat de vaccin cat mai bine.
Riscul de transmitere nu se stie daca il diminueaza.
Bani aruncati ca sa nu zica UE ca nu ofera vaccin europenilor.
riscul de forma grava=0 (Miercuri, 3 februarie 2021, 3:24) Alohaa [utilizator] i-a raspuns lui cetateana
Da, vaccinul Astrazeneca are o eficiență mai mică decât cel Pfizer, asta însemnând ca șansele să luați boala sunt ceva mai mari. Totusi, absolut nicio persoana care a primit acest vaccin si s-a îmbolnăvit, nu a ajuns in spital. Protecția față de forma grava a bolii este de 100%.
Si cine se va vaccina cu Astrazeneca (Marţi, 2 februarie 2021, 19:27) Maspp [utilizator]
avand eficienta de 60% ? Practic e apa de ploaie. Vor compromite toata campania de vaccinare daca nu vor permite sa alegi. Oamenii vor refuza Astrazeneca .
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
HA! V-am luat banii!
AstraZeneca n-are nicio utilitate pentru cineva vulnerabil si care nu este nevoit sa se expuna.
A zis un domn din Comitet ca alegerea vaccinului se face pe considerente medicale. Ma intreb pe ce considerente medicale s-au vaccinat cu Pfizer ministrii nostri tineri. Este etic ca pentru unii muma, pentru altii ciuma?
Ce sa faci cu AstraZeneca? Daca nu esti cu risc nu prea alergi disperat dupa vaccin, poti astepta, daca esti cu risc vrei sa fii protejat de vaccin cat mai bine.
Riscul de transmitere nu se stie daca il diminueaza.
Bani aruncati ca sa nu zica UE ca nu ofera vaccin europenilor.
Sau era doar publicitate?!
in Septembrie - Octombrie cand o sa ajung la rand ca acum n-am loc de 'esentiali' nici daca as vrea
Dar prostul nu intelege.