Peste jumătate din cei 20 de milioane de locuitori ai capitalei indiene New Delhi au fost infectați cu noul coronavirus, potrivit unui studiu serologic desfășurat de guvern ale cărui rezultate sunt apropiate de cercetările făcute de sectorul privat, transmite Reuters.

Teste coronavirus IndiaFoto: Bharat Bhushan/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

India a raportat oficial 10,8 milioane de cazuri de Sars-Cov-2, cel mai mare bilanț din lume după SUA. Dar studiul publicat marți, bazat pe 28.000 de prelevări, sugerează că adevărata cifră din rândul populației de 1,35 miliarde de oameni a Indiei este dramatic mai mare și se apropie de nivelul de imunitate colectivă.

”În al cincilea sondaj serologic făcut în Delhi, anticorpi (la coronavirus) au fost detectați la 56,13% din populație”, a spus ministrul sănătății din Delhi, Satyendar Jain.

Teste separate făcute de compania de diagnostic medical Thyrocare Technologies pe mai mult de 700.000 de persoane din toată India au arătat că 55% din populație ar fi fost deja infectată, a spus șeful companiei săptămâna trecută.

Organizația Mondială a Sănătății apreciază că cel puțin 60-70% din populație trebuie să aibă imunitate pentru a opri transmiterea coronavirusului, dar oficialii indieni au spus că și un nivel mai redus poate încetini răspândirea bolii.

Jani a declarat că, în mare parte, New Delhi a învins Covid-19, iar bilanțurile de cazuri și de decese din India au fost marți la minimul ultimelor opt luni.