Peste 100 de milioane de doze de vaccinuri contra Covid-19 au fost deja administrate în lume, potrivit unei centralizări Bloomberg, care subliniază că s-a trecut de această bornă la doar două luni după ce primele studii clinice au fost supuse analizei autorităților de reglementare occidentale.

Vaccinare anti-covidFoto: Mercedes Menendez/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

În total, mai mult de 101 de milioane de doze au fost făcute în 62 de țări, ritmul vaccinării crescând până la 4,25 milioane de doze pe zi (media ultimei săptămâni).

În Statele Unite, numărul americanilor care au primit cel puțin o doză l-a depășit pe cel al cetățenilor care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Până acum, în SUA au fost făcute aproximativ 32,8 milioane de doze, ritmul mediu ajungând la 1,34 milioane doze / zi.

Americanii sunt urmați de China – 24 de milioane de doze și Marea Britanie – 9,79 milioane. România se află pe locul 16 în lume, cu 691.000 de doze făcute.

În ce privește rata vaccinării, Israelul continuă să conducă, de departe, topul mondial, cu 55,1 doze la 100 de locuitori, o realizare importantă, ținând cont că majoritatea țărilor lumii nici măcar nu au administrat vreo doză.

Din acest punct de vedere, Israelul este urmat de micuțul arhipelag Seychelles și Emiratele Arabe Unite, ambele cu circa 32 de doze administrate la 100 de locuitori. România este pe locul 13 în acest top, cu 3,56 doze/100 de locuitori.