Germania ar putea lua în considerare folosirea de vaccinuri chinezești și rusești pentru a majora nivelul de imunizare în fața pandemiei de Covid-19, potrivit unor înalți oficiali, citați de Guardian.

​Coronavirus GermaniaFoto: FRANK RUMPENHORST / AFP / Profimedia

Premierul statului Bavaria, Markus Soder, a afirmat că țara sa ar trebui să ia în considerare aprobarea Sputnik V și a vaccinurilor chinezești, declarația acestui influent oficial subliniind presiunea pusă pe politicieni din cauza campaniei slabe de imunizare contra noului coronavirus.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a semnalat și el că este deschis la ideea vaccinurilor din Rusia și China, dacă acestea sunt aprobate de autoritățile de reglementare din UE. Într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeiting, Spahn a afirmat că acestea pot ajuta la oprirea pandemiei.

De asemenea, luni dimineață, în contextul în care șefii celor 16 state germane se pregătesc de o întrunire națională pe tema vaccinării, premierul din Brandenburg, Dietmar Woidke, a spus și el că ar trebui luate în considerare vaccinurile din alte țări.

El a declarat la televiziunea publică ARD că respectivele vaccinuri vor trebui să treacă mai întâi de evaluările autorităților de reglementare, dar ”poate că acest lucru poate fi făcut la fel de repede ca la BioNTech și alte vaccinuri”.

”Cred că este necesar și posibil să evaluăm aceste vaccinuri dacă sunt disponibile. Și dacă ele sunt sigure și funcționează, trebuie folosite”, a declarat Woidke.