Germania comandă deja vaccinuri împotriva coronavirusului pentru anul viitor, în caz că vor fi necesare doze de rapel pentru a menţine imunitatea împotriva variantelor Covid-19, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Jens Spahn, pe fondul unei frustrări crescânde în Europa față de ritmul lent de vaccinare, relatează Reuters.

Jens SpahnFoto: Captura YouTube

Spahn a apărat progresele înregistrate în procurarea și administrarea vaccinurilor, spunând că 2,3 milioane din cei 83 de milioane de oameni din Germania au primit deja prima doză.

Guvernele europene s-au confruntat cu critici legate de blocajele de aprovizionare și producție, după ce producătorii de vaccinuri AstraZeneca, Pfizer și Moderna au anunțat reduceri ale volumelor de livrare.

Germania - cea mai mare economie din Europa - a fost paralizată de o a doua carantină introdusă în noiembrie, iar mulți din publicul larg privesc cu invidie ritmul mai rapid de vaccinare din Marea Britanie, Israel și Statele Unite.

"Comandăm efectiv chiar acum noi vaccinuri pentru 2022, pentru a avea la îndemână cel puţin anumite cantităţi. Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie de un rapel. (...) Cu extinderea actuală a capacităţilor de producţie, vom comanda vaccinuri din precauţie. Dacă nu vom avea nevoie de ele, bine, dar dacă da, atunci vor fi disponibile", a spus Spahn.