Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi ”sancțiuni foarte clare”, iar coordonatorii centrelor de vaccinare care acceptă să vaccineze alte persoane decât cele prevăzute în etapa de vaccinare vor trebui să plătească, iar ”suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie”.

Vlad Voiculescu in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Legea se încalcă şi acum şi nu se falsifică acte, pentru că ceea ce am găsit noi că s-a întâmplat este că s-au dus şi, la mica înţelegere, fără să facă un dosar falsificat sau vreun document de genul acesta, pur şi simplu s-au dus şi, pe baza unei prietenii, nu vreau să presupun altceva, şi au făcut vaccinul, lucrul ăsta este...într-un fel anume. Eu cred că dacă vrei să impui o regulă, la un moment dat trebuie să impui şi o sancţiune. Şi de aceea săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare. (...) Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, pentru că nimeni nu-şi face vaccinul singur, nu-i aşa? Dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică, sau către o persoană cu o boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie şi să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătăţii a susţinut că şi dacă ar fi inclus în etapa a doua de vaccinare doar persoane vârstnice şi cu boli cronice "poate că ar fi existat destui nesimţiţi care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”.