Două cazuri ale variantei de coronavirus, depistate inițial în Africa de Sud, au fost identificate pentru prima dată în Statele Unite, au declarat joi autoritățile din Carolina de Sud, potrivit AFP.

Testare coronavirusFoto: DANIEL KARMANN / AFP / Profimedia

Oficialii din domeniul sănătății din acest stat sudic nu au stabilit o legătură între cei doi pacienți și nici nu au identificat nicio călătorie recentă care ar fi putut provoca aceste infecții.

Numeroase mutații ale coronavirusului au fost observate de la apariția sa, marea majoritate fără consecințe. Cu toate acestea, unele modificări îi pot oferi un avantaj pentru supraviețuirea sa, inclusiv o transmisibilitate mai mare.

Statele Unite au înregistrat deja cazuri de așa-numitele mutații ale coronavirusului britanic și brazilian pe teritoriul lor.

Laboratoarele Pfizer și BioNTech au anunțat joi că vaccinul lor își păstrează marea majoritate a eficacității împotriva principalelor mutații ale variantelor englezești și sud-africane ale coronavirusului care provoacă Covid-19.

Compania americană de biotehnologie Moderna a indicat până acum că vaccinul său împotriva Covid-19 a rămas eficient în special împotriva variantei britanice, dar că a fost observată o reducere a protecției împotriva variantei sud-africane.