Germania recomandă ca vaccinul AstraZeneca să fie făcut doar celor sub 65 de ani
”La acest moment există date insuficiente pentru a putea evalua eficacitatea vaccinului de la 65 de ani în sus”, se spune în rezoluția preliminară făcută publică de ministerul german al sănătății.
”Vaccinul AstraZeneca, spre deosebire de cele mRNA, ar trebui oferite doar oamenilor cu vârste între 18 și 64 de ani”, potrivit documentului.
Agenția Europeană pentru Medicamente este așteptată să dea vineri o decizie în privința autorizării vaccinului AstraZeneca.
Compania farma a negat luni că vaccinul său nu este foarte eficient la persoanele peste 65 de ani, după ce presa germană a scris că unii oficiali se tem că produsul ar putea să nu fie aprobat în UE pentru vîrstnici.
Ministerul german al sănătății a explicat că, din 341 de persoane cu vârste de peste 65 de ani din cadrul testelor clinice, doar una s-a infectat cu coronavirus, ceea ce înseamnă că STIKO, comitetul pentru vaccinare al institutului Robert Koch nu a putut obține o informație relevantă statistic.
Șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat că firma sa are mai puține date despre vârstnici deoarece a început să-i vaccineze mai târziu în cadrul testelor.
”Dar avem date solide care arată o producție foarte puternică de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar cu ce s-a consemnat la tineri”, a afirmat acesta.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Eu ii cred pe Musta si Cercel, ca sunt specialisti
Si pe Tincu, ca pentru el 60% mai infectios inseamna de 6 ori mai multe cazuri.
Cat despre afirmatia lui Tincu, daca n-ai fi lipsit la matematica in gimnaziu (in ideea ca ai facut mai mult de 4 clase) si ai aplica o ecuatie exponentiala la un virus mai contagios cu 60% si ai calcula astfel rata de reproductie a virusului (R0), ai avea o mare revelatie. .
Ai auzit de crestere exponentiala sau vorbesc limbi straine? :)
Ca un hint, vei observa ca depinde de R0 care la randul lui depinde de momentul curent in evolutia epidemiei.
Distributia Gamma are o medie de 5,3 ile (icubatie) si distributia exponentiala are o medie de 6,1 zile.
R= R0 x S ; R0= D x O x T, unde D= duration exposure, O= opportunities, T= transmission probabilty si S= susceptibility.
Poti contracara D prin izolare, O prin social distancing , T prin folosirea mastii si S prin vaccin..
PS incearca sa le explici formula asta celor care nu vor "botnita" sau reguli.
Poti incepe cu Sosoaca, bitman sau Catarama
Daca n-am avea atat de multi oameni care s-au carantinat voluntar cand au fost la scoala, n-ar mai urla atat de tare ca regulile sunt tampite.
Succes!
- plecand de la +60% crestere a infectiozitatii, nu ajungi la de 6 ori mai multe cazuri zilnice, pentru ca orice model matematic ai folosi, exista prea multe necunoscute. Orice cifra emisa de un "expert" e lipsita de realism
- eu chiar am fost curios sa calculez cu cat ar creste numarul de cazuri zilnice daca R0 ar fi mulltiplicat cu 1.6, bineinteles pe un model teoretic cum este SIR, in cazul ideal fara interventii umane. Nu intru in detalii, dar raspunsul nu e 6 si depinde de timp
- cred ca e bine sa te rezumi totusi la comentarii politice si sa lasi matematica celor care se pricep.
Constat ca ti-ai pus la munca neuronii.Bravo!
Poate-i pui la treaba si cand faci insinuari despre vaccin sau incredere in medici. Cine stie, poate-ti vei da seama ca faci mai mult rau decat bine...