Zeci de persoane care erau programate pentru vaccinarea împotriva COVID la centrul de vaccinare din Mangalia au așteptat ore în șir afară, deoarece nu mai existau doze de vaccin. Oamenii erau programați începând cu ora 8.00, fiind nevoiți să aștepte până în jurul prânzului, când au sosit aproximativ 700 de doze de vaccin.

Vaccinare impotriva COVID Foto: Guvern, Facebook

Deşi oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii, pentru că aveau programare, au fost nevoiţi să aştepte ore în şir afară pentru că la centrul de vaccinare nu ajunseseră dozele de vaccin pentru a se putea imuniza, potrivit Dobrogea TV.

"Am venit la timp pentru programarea făcută (08:00), până la ora asta (11:00) nu ştie nimeni exact la ce oră va veni maşina de la DSP. Evident, după ce ajunge livrarea, adăugăm timpul pentru degivrare şi preparat vaccinul. Afară sunt 30 de persoane în aşteptare, eu sunt în cabinetul de vaccinare de la ora 08:30. Personalul de aici este amabil, dar au fost lăsaţi fără material de lucru şi fără o estimare clară a situaţiei, nu ştie nimeni de ce a apărut acest decalaj", a spus o persoană care aştepta să primească vaccinul.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă că stabilirea dozelor de vaccin se face pentru o perioadă de trei zile în baza programărilor existente în platforma electronică de programare.

“În ceea ce priveşte alocarea dozelor de vaccin, reiterăm că, potrivit procedurilor şi instrucţiunilor CNCAV, aduse la cunoştinţa DSP-urilor, a coordonatorilor centrelor de vaccinare şi a opiniei publice, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente în platforma electronică de programare. La acest necesar, se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile şi a persoanelor fără adăpost”, a afirmat DSP Constanţa, conform News.ro

Direcţia de Sănătate Publică a mai precizat că situaţia de la Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepţie/transmisie a dozelor de vaccin şi că peste 700 de doze de vaccin au ajuns la acel centru de vaccinare.

“Situaţia apărută în această dimineaţă la Centrul de Vaccinare Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepţie / transmisie a dozelor de vaccin. 738 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Centrul de vaccinare din Mangalia. Totodată, STS trimite sms-uri persoanelor programate, în care sunt informate că programările se vor decala”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.