Un steroid ieftin care poate salva viețile pacienților împotriva Covid ar trebui să funcționeze și la pacienții infectați cu noua variantă mai infecțioasă a coronavirusului identificată în Marea Britanie, a spus luni un oficial medical din Anglia, relatează Reuters.

DexametazonaFoto: Arman SOLDIN / AFP / Profimedia

Dexametazona, un medicament generic folosit din anii 1960 pentru a reduce inflamarea în boli precum artrita, reduce rata deceselor printre printre cei mai bolnavi pacienți internați în spital.

”Ne așteptăm ca Dexametazona să funcționeze perfect pentru că este vorba de a reduce propriul răspuns imun și calmare astfel încât corpul tău să poată învinge virusul”, a spus Susan Hopkins, consilier medical din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia la o conferință de presă.

”Ne așteptăm ca Dexametazona să fie eficient în reducerea mortalității în lupta cu acest virus”.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a primit dexametazonă pe lângă remdesivir și un tratamentul cu anticorpi creat de Regeneron și Eli Lilly.

Steroizii în doze mici au fost responsabili pentru supraviețuirea unuia din opt pacienți conectați la ventilatoare în timpul studiului Universității Oxford - Recovery.