Agenția pentru medicamente din Grecia a dat undă verde luni pentru prescrierea colchicinei pentru tratarea Covid-19 după un studiu canadian privind rezultatele pozitive ale acestui antiinflamator, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comitetul de experți al Ministerului Sănătății din Grecia a decis „integrarea administrării colchicinei orale în protocolul de tratament pentru Covid-19, în urma rezultatelor unui recent studiu canadian care a arătat rezultatul important al acestui medicament împotriva coronavirusului”. potrivit unei declarații a EOF, Agenția pentru medicamente din Grecia.

Colchicina va fi eliberată „numai pe bază de rețetă”, subliniază EOF.

Institutul de inimă de la Montreal (ICM) a anunțat vineri că un amplu studiu clinic a arătat că colchicina, un medicament antiinflamator, a fost eficient în tratarea Covid-19 și reducerea riscului de complicații ale bolii.

Cu toate acestea, rezultatele studiului canadian nu au fost încă publicate într-o revistă științifică, astfel încât oamenii de știință nu au fost capabili să judece veridicitatea afirmațiilor făcute de canadieni.

Potrivit ICM, rezultatele pozitive ale studiului COLCORONA constituie o „descoperire științifică majoră”, care face din colchicină - un puternic medicament antiinflamator utilizat pentru tratamentul gutei - „primul medicament oral din lume care ar putea trata pacienții.

Rezultatele studiului "au arătat că colchicina a redus riscul de deces sau spitalizare la pacienții cu Covid-19 cu 21% comparativ cu placebo", a declarat ICM.

Livrat până acum pentru probleme cardiologice sau osteoartrita urică în Grecia, „colchicina va fi acum prescrisă numai pentru tratamentul la domiciliu al pacienților cu vârsta peste 60 de ani care suferă de coronavirus”, a declarat Charilaos Samaras pentru AFP, epidemiolog, director al clinicii Covid-19 la spitalul Voula, lângă Atena.

Acest medicament ar putea fi prescris și altor pacienți infectați cu coronavirus și care suferă de probleme respiratorii sau cardiologice, potrivit Charilaos Samaras.

Studiul ICM, realizat în Canada, Statele Unite, Europa, America de Sud și Africa de Sud, a implicat 4.488 de pacienți.

Medicii greci au participat, de asemenea, la acest studiu, potrivit Charilaos Samaras.