Preşedintele Joe Biden intenţionează să reînnoiască luni restricţiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetăţenie americană şi care s-au deplasat recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Brazilia, informează AFP şi dpa citate de Agerpres.

Joe Biden in Biroul OvalFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Pe lângă reînnoirea acestor restricţii, preşedintele Biden va extinde de asemenea interdicţia pentru călătorii care au fost recent în Africa de Sud, unde a apărut o tulpină a virusului care se transmite mai uşor. Aceste decizii fac parte din planul noii administraţii americane de combatere a pandemiei de COVID-19.

Casa Albă informase deja că administraţia intenţionează să reînnoiască restricţiile de călătorie pentru care fostul preşedinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării începând de marţi.

"Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

"La sfatul echipei noastre medicale, administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaţionale pentru a atenua şi mai mult răspândirea COVID-19", a adăugat Psaki.