Rata de infectare cu virusul COVID-19 în localitatea Havârna din judeţul Botoşani a depăşit, sâmbătă, pragul de 10 la mia de locuitori, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), transmite Agerpres.

Testare coronavirusFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, medicul Monica Adăscăliţei, susţine că în ultimele 24 de ore în localitatea Havârna au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 13 persoane, ceea ce a făcut ca incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile să fie de 10,45 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, în acest moment, în Havârna sunt înregistrate în total 45 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la o populaţie de 4.308 locuitori.

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din această localitate a reprezentat-o slujba religioasă de Bobotează, a declarat, vineri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor.

La nivelul judeţului Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era joi de 1,49 cazuri la 1.000 de locuitori. Rata de infectare mai depăşeşte 3 la mie doar în comuna Tudora, acolo unde se înregistrează 3,39 cazuri la 1.000 de locuitori.