Campania de vaccinare contra Covid-19 merge bine în România, spune premierul Florin Cîțu, adăugând că este păstrat obiectivul de a imuniza complet 10,4 milioane de români până la sfârșitul lunii septembrie.

Top vaccinari Europa 22 ianuarieFoto: Our World In Data

”Toate țările depind de numărul de doze de vaccin. Totuși, datele arată clar că Romania este printre țările care au pregătit foarte bine aceasta campanie”, scrie Cîțu pe Facebook.

Postarea este însoțită de un grafic care arată că România a fost vineri pe locul 3 în Europa din punct de vedere al numărului de doze la suta de locuitori în acea zi și de un grafic care plasează țara noastră pe locul 9 în Europa cu un total de peste 2 doze la suta de locuitori până acum.

”Continuam în același ritm și păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie și cel puțin 1,2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie. Foarte important! În continuare trebuie să respectăm regulile de protecție anti-coronavirus PESTE TOT și TOT TIMPUL. Doar așa am reușit să reducem numărul de infectări până acum”, mai spune Premierul.