Un avocat pensionar care a supraviețuit bolii Covid-19 după ce a contractat virusul în primele săptămâni ale pandemiei a avut parte, joi, de o emoționantă întoarcere acasă după ce a petrecut 306 de zile în spital, potrivit The Guardian.

Geoffrey WoolfFoto: The Guardian

Se crede că Geoffrey Woolf, în vârstă de 74 de ani, care a fost dus de urgență la spital în luna martie, după ce s-a prăbușit la micul dejun, a petrecut una dintre cele mai lungi perioade în spital decât oricare pacient cu Covid înainte de a fi externat.

Atât de gravă era starea lui, încât cei trei fii ai săi au fost chemați să își ia la revedere la un moment dat în timpul verii, înainte ca tatăl lor să se trezească brusc în iulie.

De când a fost externat de la o unitate de terapie intensivă la spitalul Whittington, a fost tratat la Spitalul Regal pentru Neuro-Dizabilități din Putney din Londra pentru leziunile cerebrale cauzate de virus, care au provocat și paralizie pe o parte a corpului său și afazie.

„Personalul și îngrijitorii de la spital au fost uimitori. Și, de asemenea, personalul de la Whittington”, a spus Woolf, care a adăugat că este fericit că vine acasă la Holloway, în nordul Londrei, într-o zi care înseamnă pentru el ”libertate”.

Întrebat ce aștepta cel mai mult, el a răspuns: „Steak and chips”.

Woolf are și o diplomă în istoria artei la colegiul de educație pentru adulți City Lit din Londra, pensionându-se cu puțin timp înainte de a contracta virusul. Fiind un sportiv activ, fără comorbidități, prăbușirea lui bruscă din senin i-a contrariat pe medicii care l-au văzut pentru prima dată după ce fiii lui au sunat la 999 pe 23 martie, și l-au suspectat de meningită.

Tratamentul său inițial în spital pentru coronavirus a durat 127 de zile, dintre care 67 la ATI pe un ventilator. Filmările l-au arătat cum a fost aplaudat la externare înainte de a fi transferat pentru reabilitare neurologică în vorbire și limbaj, precum și pentru terapie fizică.

Fiul său, Nicky, a povestit cum tatăl său a demonstrat că nu și-a pierdut simțul umorului când a ajuns acasă. „Prima sa glumă a fost că a ales un mod destul de dificil de a sări peste ultimul an al administrației Trump”.