Angajații Serviciului Național de Sănătăte din Anglia se pregătesc să transporte pacienți folosind două autobuze din Londra care au fost transformate în ambulanțe provizorii, într-un nou semn că noua tulpină a coronavirusului pune în dificultate serviciile de sănătate din capitală, relatează The Guardian.

autobuze Londra transformate in ambulanteFoto: Captura The Guardian

Majoritatea scaunelor autobuzelor au fost înlăturate astfel încât fiecare autobuz să poată transporta câte patru pacienți, într-o încercare de a diminua presiunea asupra serviciului de ambulanță din Londra.

Go-Ahead, compania care deține autobuzele, le-a împrumutat Serviciului Național de Sănătate din capitală pentru a ajuta la transferarea pacienților.

Autobuzele-ambulanță vor avea pe ele doctori și asistenți, în special specializați pe terapie intensivă, precum și voluntari.

Go-Ahead va veni de asemenea cu patru șoferi pentru aceste vehicule, care au fost adaptate pentru a fi amenajate echipamente medicale vitale și oxigen.

Vehiculele electrice vor putea încărca echipamentele din propriile baterii.

Primii pacienți vor fi mutați cu autobuzele speciale în câteva zile.

Personalul va purta de asemenea echipament de protecție.

Bilanțul deceselor legate de Covid a ajuns pe 20 ianuarie la 91.470 în Regatul Unit - cel mai negru bilanț din Europa și al cincilea cel mai grav din lume, după Statele Unite, Brazilia, India și Mexic.

Citește și: