Miniștrii Cabinetului Cîțu se vaccinează miercuri dimineață, la Spitalul Militar ”Dr. Carol Davila” din București. Primii vaccinați au fost vicepremierii Kelemen Hunor și Dan Barna și miniștrii Lucian Bode și Alexandru Nazare.

Dan Barna, vaccinareFoto: Guvern, Facebook

Primul vaccinat a fost ministrul de Interne Lucian Bode. Au urmat Kelemen Hunor, Alexandru Nazare și Dan Barna, care în decembrie a avut COVID.

Ei i-au îndemnat pe români să se vaccineze, spunând că vaccinarea este singura cale de a scăpa de pandemie.

Dan Barna:

 • "Îi îndemn pe români să meargă să se vaccineze. Este singura cale de a scăpa de pandemie. Vaccinul e sigur și necesar".

Kelemen Hunor:

 • "Sunt convins că prin vaccinare putem depăși această etapă a pandemiei și putem reveni la o viața normală. Recomand tuturor să meargă să se vaccineze. Nu este niciun pericol, este un vaccin de tip nou. Ne vom proteja reciproc dacă vom merge la vaccinare".

Lucian Bode:

 • "M-am vaccinat, având un sentiment de încredere în ştiinţă, încredere că suntem pe drumul cel bun. Încredere în ştiinţă pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie.
 • Decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă. Îi îndemn pe toţi românii să se vaccineze, indiferent că nu au contractat această boală sau au trecut prin boală, aşa cum am trecut şi eu".

Nicolae Ciucă:

 • "M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii care ne-a dat peste cap tot ritmul vieţii începând cu anul 2019, începutul anului 2020. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi, de asemenea, sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm.
 • Cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie".

Bogdan Aurescu:

 • "Am să dau astăzi un mesaj personal. Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID-19, ci din cauza unei alte afecțiuni. În toată viața sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și atunci am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației.
 • Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit, în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut. De aceea, vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați, pentru că în felul acesta veți putea îmbrățișa fără grijă părinții și bunicii. În felul acesta vom fi cu toții sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste granițe și vă asigur că din perspectiva MAE vom face tot ce stă în competențele noastre pentru a asigura călătoria fără probleme în afara țării".

Vlad Voiculescu:

 • "Cred că recunoștința noastră sau măcar conștientizarea trebuie să fie că avem acces la vaccin. România are acces la vaccin printre primele țări din lume. Procesul de vaccinare merge si se va îmbunătăți în fiecare zi".

Virgil Popescu:

 • "În urmă cu un an, spuneam de mai multe ori şi am tot spus şi susţin în continuare - nu vom scăpa de această pandemie şi nu vom intra în normalitate până când nu vom avea un tratament sau un vaccin. Iată că a venit (...) vaccinul. Putem să intrăm în normalitate, dar pentru asta trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem acest vaccin şi îi îndemn pe toţi românii să facă acest vaccin. Este un vaccin sigur, eu mi l-am făcut. Cred în el".

Cătălin Drulă:

 • "De aproape un an ne luptăm cu acest virus SARS-CoV-2, virus care ne-a afectat sistemul de sănătate, avem presiune pe spitale, ne-a afectat economia. În domeniul pe care îl gestionez ne-a afectat foarte grav, pentru că fără călătorii, fără transporturi, sunt afectate companiile, care au pierderi de venituri.
 • Ne-a afectat pe plan personal, pe apropiaţi, prieteni, rude. Calea cea mai sigură să ieşim mai puternici, să ne refacem economia, să ne refacem viaţa normală pe care o aveam înainte este vaccinarea".

Tanczos Barna:

 • "M-am vaccinat pentru că cred că este singura soluţie prin care putem învinge această pandemie, m-am vaccinat pentru că vaccinul este sigur şi eficient.
 • Mă număr printre cei care au trecut prin această boală. După două săptămâni de spitalizare şi o săptămână de tratament acasă, ştiu ce înseamnă exact să faci o formă relativ severă a acestei boli. Lucrurile s-au întâmplat acum şase luni şi m-am vaccinat pentru că ştiu că pe termen lung este singura soluţie prin care sistemul imunitar poate fi pregătit pentru o eventuală revenire a acestei boli".

Miniștrii sunt programați pentru vaccinare între orele 10.00 - 12.00, la Spitalul Militar ”Dr. Carol Davila” din București, în grupuri de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute, potrivit unui comunicat de presă.

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat deja sâmbătă, tot la Spitalul Militar, acolo unde s-a vaccinat și Klaus Iohannis, vineri, la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare.