Senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina anti-COVID la Parlament, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Valeriu Gheorghiță a spus, într-o conferinţă de presă la guvern, că echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod special a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se facă vaccinarea personalului şi la locul de muncă.

  • "Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale", a explicat Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: "Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da".