Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis luni să prelungească măsura privind carantina comunei Ciorogârla. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

CarantinaFoto: IGPR

Decizia privind prelungirea carantinei în comuna Ciorogârla a fost luată de autorități în baza unor analize făcute de specialiști, notează Mediafax.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov.

Măsura privind carantina se prelungește începând de marți, la ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 2 februarie, la ora 5:30.