Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că, în cazul în care platforma pentru vaccinarea anti-Covid-19 nu va permite programarea pentru o anumită dată, una dintre alternative ar fi „să se ia în considerare o listă de aşteptare” în care doritorii să se înscrie, urmând ca aceştia să poată fi contactaţi de autorităţi prin call-center.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

„Dacă ne uităm la cifre (...), lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, adică trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice. Însă la nivel individual evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate. (...) Vor exista câteva variante pe care le vom lansa mâine sau poimâine, pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. Este simplu. Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu prin call center”, a explicat ministrul sănătății Vlad Voiculescu, luni, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor România, în parteneriat cu TVR, citează Agerpres.

Potrivit ministrului, problema actuală este cea a insuficienţei cantităţii de vaccin care este disponibilă.

„Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze sau diferitele teorii ale conspiraţiei, ci problema cu care ne confruntăm şi noi şi se confruntă o lume întreagă este insuficienţa cantităţii de vaccin pe care o avem disponibilă”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Urmărește și: LIVE VIDEO „Întrebări și Răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor” - DEZBATERE