Perioada pentru care pot fi făcute programări în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare ar putea fi extinsă pentru încă 20 de zile, astfel încât pe măsură ce se vor elibera locuri sistemul să le repartizeze celor înscriși pe platformă, a declarat duminică medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

De vineri, de la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au putut face programări doar pentru următoarele 20 de zile, mai exact până în 6 februarie.

  • “Ce vom încerca din această săptămână este să extindem perioada cu încă 20 de zile pentru a putea da drumul la programări și pe platformă se va putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare.
  • În momentul în care se eliberează un loc, sistemul să ți-l aloce și persoana respectivă să fie notificată. Se va face o programare directă în centrul din localitatea care persoana respectivă bifează că locuiește sau are rezidența sau în județul pe care l-a selectat ca fiind județ de domiciliu.
  • Aplicația se dezvoltă din această săptămână și va permite unui număr mult mai mare de persoane să se înscrie în platforma de programare și ulterior să fie alocate unor centre de vaccinare pe măsură ce apar locuri libere”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

De vineri, când a început etapa a doua de vaccinare în România, și până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 209.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind persoane cu vârsta peste 65 de ani, conform datelor transmise de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Reprezentanții STS au precizat pentru HotNews.ro că este vorba despre persoane perogramate atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de rapel, ci nu despre număr de programări.

Conform sursei citate, în perioada 15 ianuarie, ora 15:00 - duminică, ora 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 209.270 de persoane din etapa a doua de vaccinare:

  • 115.954 persoane peste 65 ani
  • 46.806 persoane cu afecțiuni cronice
  • 46.510 angajați din domenii esențiale.