Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, legat de problemele de funcționare a platformei de programare pentru vaccinarea împotriva COVID, că "se lucreză non-stop pentru rezolvarea acestora". El a mai spus că locurile s-au epuizat în unele zone și pentru că nu mai este vaccin, dar că aceste întârzieri în livrare vor fi recuperate, iar până în septembrie vor puea fi vaccinați 10,4 milioane de români.

VaccinareFoto: MApN

"Rămânem la obiectivul 10,4 milioane de români vaccinaţi până în septembrie şi nu ne abatem de la acest obiectiv”, a declarat Cîțu, sâmbătă, după ce s-a vaccinat împotriva COVID.

Întrebat despre problemele de la plaforma pe care se fac programările, el a răspuns că se lucrează non-stop și că locurile s-au epuizat în unele zone și pentru că nu mai este vaccin, dar aceste întârzieri de la Pfizer vor fi recuperate.

"Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. De ce a făcut Pfizer acest lucru? Pentru a avea producţia şi dozele următoare", a afirmat Cîțu, spunând că România a contractat 20 de milioane de doze de vaccin, iar capacitatea înseamnă 50.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce se va întâmpla.

Legat de centrele de vaccinare, Florin Cîţu a susținut că săptămâna viitoare se va ajunge la 300 de centre de vaccinare şi că ţinta este un total de 932 de centre.

"Cifra de 932 este maxim. E total, nu pentru etapa a doua. În acest moment sunt 200 şi ceva de centre, vor fi 300 de centre săptămâna viitoare. Ceea ce părea a fi o problemă, şi am discutat şi cu ministrul Sănătăţii, și îmi spunea că lumea nu vrea să se vaccineze. De aceea am avut şi acele măsuri pentru medicii de familie. Ieri s-a văzut foarte clar – românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important, acela al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze”, a adăugat Cîţu.