Din fiolele cu vaccin anti-Covid-19 al AstraZeneca este posibilă extragerea unei doze suplimentare, la fel ca în cazul celui produs de Pfizer, a declarat miercuri directorul pentru imunizare din agenția pentru sănătate publică din Anglia (PHE), potrivit Reuters.

AstraZenecaFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

În decembrie, serviciul pentru sănătate le-a transmis medicilor că pot folosi dozele extra de vaccin Pfizer așa cum consideră de cuviință, dacă pot fi extrase, iar acum Mary Ramsay spune că acest lucru se întâmplă și cu vaccinul AstraZeneca.

”Am putut să obținem mai mult vaccin din fiecare fiolă, așa s-a întâmplat cu vaccinul Pfizer și se întâmplă și cu vaccinul AstraZeneca. Asta înseamnă că, în total, ne alegem cu mai multe vaccinuri”, le-a spus ea parlamentarilor britanici, precizând că PHE a cumpărat de la început acele necesare.

”Am descoperit de foarte devreme că putem să scoatem mai mult din fiole, ceea ce este o veste foarte bună”, a adăugat ea.

Tot miercuri, un înalt oficial al AstraZeneca a spus că Marea Britanie a primit deja 1,1 milioane doze, iar până la mijlocul lunii februarie se va ajunge la livrarea, în Regatul Unit, a 2 milioane de doze pe săptămână.