Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu reprezentanții companiei franceze Valneva privind achiziționarea a 60 de milioane de doze ale vaccinului candidat antiCovid dezvoltat de companie, scrie Reuters.

VaccinFoto: Dreamstime.com

UPDATE: Contractul preconizat cu Valneva ar oferi posibilitatea pentru toate statele membre UE să achiziţioneze împreună 30 milioane de doze, cu opţiunea de achiziţie suplimentară a până la 30 milioane de doze, a indicat Comisia Europeană într-un comunicat.

Potrivit EFE, Comisia mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri anti-COVID-19 cu companiile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson, Sanofi-GSK şi Curevac.

”Progresul de astăzi spre un acord cu Valneva completează portofoliul Uniunii şi demonstrează angajamentul Comisiei Europene de a găsi o soluţie durabilă la pandemie”, a subliniat şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Anterior anunțului, negociatorul șef UE Sandra Gallina îi informase pe parlamentarii europeni în legătură cu aceste negocieri.

"Intenționăm să lansăm procedura de cerere-ofertă pentru Valneva în această săptămână”, a spus Gallina în cadrul audierilor din PE, confirmând astfel informațiile publicate luni de Reuters.