Mai multe gorile de la Grădina Zoologică Safari Park din San Diego au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, acestea fiind primele cazuri cunoscute în rândul acestei specii în SUA și, posibil, în lume, relatează Associated Press.

Gorile infectate cu Covid-19 (San Diego Safari Park)Foto: Hotnews

Directorul executiv al parcului, Lisa Peterson, a declarat, luni, pentru Associated Press că opt gorile care trăiau împreună ar avea virusul, iar câteva dintre ele au prezentat simptome cum ar fi tusea.

Este probabil ca infecția să fi provenit de la unul dintre membrii echipei care lucrează la Grădina Zoologică din San Diego și care a fost depistat prozitiv, deși acesta a fost asimptomatic și a purtat tot timpul masca sanitară atunci când s-a aflat în apropierea animalelor.

Parcul a fost închis publicului din data de 6 decembrie, ca urmare a carantinei impuse în California.

Veterinarii monitorizează îndeaproape gorilele, care au fost lăsate în habitatul lor din parc, a mai spus Peterson. Deocamdată acestea primesc vitamine, lichide și mâncare, însă niciun tratament special împotriva virusului, starea lor de sănătate fiind una bună.

În timp ce alte animale au fost infectate de-a lungul pandemiei, de la nurci, la tigrii, acesta este primul caz de transmitere a infecției cunoscut la gorile și, tocmai de aceea, încă nu poate fi anticipată evoluția lor.

Experții în domeniul animalelor sălbatice și-au exprimat îngrijorarea în ce privește infectarea gorilelor în condițiile în care vorbim despre o specie aflată în pericol și care are în comun cu oamenii 98.4% din ADN-ul lor, fiind animale sociale.