​Preşedintele ales american Joe Biden va primi luni a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la trei săptămâni după prima injecţie a cărei administrare a fost transmisă în direct la televiziune pentru a încuraja populaţia să facă acelaşi lucru, a anunţat echipa sa de tranziţie, citată de France Presse.

Biden s-a vaccinat impotriva CovidFoto: youtube.com

"Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiţi să primească vaccinul atunci când este disponibil, nu trebuie să vă faceţi griji", a declarat viitorul preşedinte imediat după injectarea vaccinului Pfizer, la 21 decembrie într-un spital din Newark, în statul Delaware.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a denunţat ca o "mascaradă" distribuirea vaccinurilor în ţara sa organizată de guvernul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Viitoarea administraţie Biden a anunţat că va distribui toate dozele disponibile de vaccin împotriva COVID-19, mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a respecta termenul pentru a doua injecţie.

Preşedintele ales, care va fi instalat în noul său post pe 20 ianuarie, "este în favoarea distribuţiei imediate a dozelor disponibile şi consideră că guvernul ar trebui să oprească încetinirea aprovizionării de vaccinuri, astfel încât să existe mai multe doze în mâinile americanilor acum", a declarat vineri la CNN TJ Ducklo, un purtător de cuvânt al echipei de tranziţie.

Aproximativ 6,7 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub 20 de milioane vizaţi iniţial pentru sfârşitul anului 2020.

Până în prezent, aproximativ 22,1 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni. (Sursa: Agerpres)