Covid-19 Elveția: Închiderea școlilor, eficientă pentru reducerea transmisiei coronavirusului (studiu)
"Închiderea școlilor a redus mobilitatea cu 21,6%", a precizat Stefan Feuerriegel, profesor de informatică la Școala politehnică federală din Zurich (EPFZ), care a condus studiul.
"Analiza noastră confirmă că închiderea școlilor este o măsură care permite reducerea circulației virusului prin reducerea deplasărilor", a adăugat el.
Primul factor de reducere a deplasărilor a fost interzicerea adunărilor mai mari de cinci persoane, care a redus mobilitatea cu 24,9%, potrivit studiului, care nu a fost încă evaluat de comunitatea științifică. Al doilea a fost închiderea barurilor, restaurantelor și alte centre comerciale definite ca neesențiale, cu o reducere de 22,3%.
Echipa de cercetători a analizat 1,5 miliarde de deplasări, între 10 februarie și 26 aprilie 2020, cu ajutorul datelor operatorilor elvețieni de telefoane mobile, pentru a evalua impactul măsurilor împotriva Covid-19 asupra mobilității.
Cele 26 de cantoane elvețiene au aplicat, fiecare, măsuri de restricție înainte ca guvernul federal să impună o carantină parțială care a inclus închiderea școlilor, în 16 martie.
Toate școlile au rămas închise circa două luni înainte de a fi redeschise progresiv.
Stefan Feuerriegel a arătat că închiderea școlilor a implicat nu doar rămânerea copiilor acasă, ci și, uneori, schimbarea comportamentului social al părinților.
Printre numeroasele măsuri luate în lume pentru a limita propagarea coronavirusului închiderea școlilor a fost una dintre cele mai controversate.
Copiii prezintă riscuri reduse de a dezvolta forme grave ale bolii, dar rolul lor în transmisia virusului este pentru moment puțin cunoscut.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
UK pana nu s-au ars rau n-au înțeles asta.
Vesti triste: nu este suficient ca profesorii sa fie vaccinati pentru a reîncepe scolile. Trebuie macar ca toata populația adulta sa se fi vaccinat.
Ca la carte ar fi sa se faca studii si sa fie vaccinati si copiii si abia apoi sa reînceapă.
In Bucuresti in fiecare dimineata mii de copii de liceu aglomerau in toamna metroul si/sau ratb dimineata, la pranz si seara si nici macar nu mergeau toti la scoala.
Pasol na turbinca vidma!!!