Marea Britanie vaccinează 200.000 de oameni pe zi contra Covid-19 și este pe cale să ridice ritmul campaniei de imunizare la 2 milioane pe săptămână, adică viteza cu care este posibilă acoperirea celor mai vulnerabili până la mijlocul lunii martie, a declarat duminică secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Vaccinare Marea BritanieFoto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

”La acest moment, peste 200.000 de oameni sunt vaccinați în fiecare zi”, a declarat acesta la Sky News.

”Până acum am vaccinat aproximativ o treime dintre cei peste 80 de ani din țară, așa că facem progrese semnificative, dar mai este nevoie de extindere (a campaniei). Săptămâna aceasta vom deschide centrele de vaccinare în masă”, a adăugat Hancock.

Potrivit secretarului pentru sănătate, aproximativ 2 milioane de britanici au fost inoculați până acum, iar până la toamnă fiecărui adult din Regatul Unit i se va oferi șansa să se vaccineze.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soțul său, prințul Philip, au primit sâmbătă prima doză de vaccin contra noului coronavirus, a anunțat Buckingham Palace.

Marea Britanie a raportat sâmbătă aproape 60.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce ridică numărul total al persoanelor testate pozitiv de la începutul pandemiei la peste 3 milioane, pe fondul propagării în această țară a unei variante mai contagioase a virusului.

Țara cea mai îndoliată din Europa de pandemia de Covid-19, Marea Britanie a raportat sâmbătă 1.035 de decese suplimentare. Astfel, bilanțul total al deceselor asociate maladiei, care s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, a ajuns acum la 80.868, potrivit ministerului britanic al sănătății.