Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi-a exprimat vineri speranţa că o decizie cu privire la autorizarea celui de-al treilea vaccin împotriva Covid-19 în cadrul Uniunii Europene ar putea fi luată de către autoritatea de reglementare la sfârşitul lunii ianuarie, relatează agențiile DPA şi AFP, citate de Agerpres.

AstraZenecaFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, producătorul AstraZeneca/Oxford să depună o cerere pentru o autorizare condiţionată a vaccinului său împotriva Covid-19, a indicat vineri directorul EMA, Emer Cooke, într-o conferinţă la Amsterdam, unde se află sediul agenţiei.

Astfel, o decizie privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

Citește și: Coronavirus: UE a ajuns la un nou acord cu Pfizer, comanda totală se dublează până la 600 de milioane de doze de vaccin

Citește și: Care sunt cele mai vaccinate țări din UE (în cifre absolute) și cum stă România în clasamentul pe Uniunea Europeană