Sectorul muzical, afectat de Covid-19 de mai bine de un an, speră la concerte-test pentru a aduce spectatorii şi artiştii în săli în siguranţă după experimentul de la Barcelona, relatează postul francez BFMTV, potrivit News.ro.

ConcertFoto: Anna Wiewiora / Caia Image / Profimedia

Experienţa realizată la festivalul Primavera din Barcelona pe 12 decembrie a adus speranţă. În jur de 500 de persoane au asistat la un concert în picioare, în interior, cu teste antigen prezentate la intrare, cu mască, dar fără distanţare, şi posibilitatea de a renunţa la mască atunci când au băut ceva. După analiza rezultatelor comunicate de festivalul catalan, nu a existat niciun caz de contaminare.

În Franţa, mai multe proiecte de concert-test sunt avute în vedere. Un grup de lucru este condus de Prodiss (Sindicatul naţional al producătorilor, distribuitorilor, festivalurilor şi sălilor de spectacol private) prin Jean-Paul Roland, directorul festivalului Eurockéennes, alături de Marie Sabot (festivalul We Love Green) sau Armel Campana (festivalul Main Square).

O incintă pariziană, "de tipul Zenith, căci acest tip de sală există şi în provincie, sau Bercy pentru o configuraţie mai mare" este analizată pentru un concert-test.

"Vom avea răspunsuri ştiinţifice în săptămânile care vor urma, dar în plan organizatoric, vom avea răspunsuri în aceeaşi zi, despre timpul şi logistica prevăzute pentru teste PCR, de exemplu, la intrare", a spus directorul Euroks.