​Ungaria va extinde actualele restricții, inclusiv interdicția de a circula noaptea, până pe 1 februarie, pentru a combate răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, a declarat premierul Viktor Orban la radioul de stat, transmite Reuters.

Viktor OrbanFoto: JOHANNA GERON / AFP / Profimedia

Orban a spus și că învățământul gimnazial va continua online. Școlile din învățământul primar s-au redeschis săptămâna aceasta.

Începând cu 11 noiembrie, toate școlile gimnaziale au fost închise, la fel și restaurantele și hotelurile. De asemenea, a fost oprită circulația după ora 19.00, iar toate adunările publice au fost interzise.

Potrivit preimerului de la Budapesta, Ungaria a primit 80.000 de doze din vaccinul Pfizer contra Covid-19, dar acestea nu sunt de ajuns.

”Restricțiile existente vor fi extinse până pe 1 februarie”, a declarat Orban, adăugând că peste 42.000 de angajați din sistemul sanitar au primit vaccinul.

Până joi, Ungaia a raportat aproape 335.000 de infecții cu coronavirus și 10.325 de decese. Peste 5.000 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spital, mai puțin decât nivelurile maxime, dar sistemul de sănătate tot este suprasolicitat.