CureVac se alătură Bayer pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid. Acesta foloseşte o tehnologie similară cu cea a vaccinului Pfizer. Compania a semnat un acord cu UE, de 405 milioane de doze, potrivit Mediafax.

Vaccinare impotriva HPVFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

CureVac, compania din Germania, s-a alăturat Bayer pentru a accelera dezvoltarea şi producţia vaccinului său Covid-19. Vaccinul dezvoltat de Bayer foloseşte o tehnologie similară cu cele ale BioNTech şi Moderna. Cele două companii au intrat într-un acord pentru a le ajuta să livreze câteva sute de milioane de doze.

Până acum, CureVac a spus că va avea capacitatea de a produce până la 300 de milioane de doze în 2021 şi încă 600 de milioane în 2022 , adică mult mai puţine decât BioNTech/Pfizer, care se aşteaptă să producă 1,3 miliarde de doze anul viitor.

Compania a semnat deja un acord cu UE pentru a furniza până la 405 milioane de doze, însă a renunţat la planurile de furnizare a vaccinului către SUA.

Vaccinul CureVac are unele avantaje faţă de cele ale rivalilor săi. Compania spune că produsul său poate rămâne stabil timp de 3 luni, la temperaturi normale ale frigiderului. În plus, CureVac testează o doză de 12 micrograme, mai puţin de jumătate din dimensiunea vaccinul BioNTech/Pfizer, care necesită 30 micrograme pe doză.