Un înalt oficial suedez a demisionat după ce a fost amplu criticat că a mers în vacanță în Insulele Canare de Crăciun în pofida recomandărilor agenției pe care o conducea, relatează Euronews.

Dan EliassonFoto: Jonathan Nackstrand / AFP / Profimedia Images

Dan Eliasson, directorul general al Agenției pentru situații de intervenție a Suediei, a călătorit în insulele spaniole pentru a-și vizita fiica în pofida recomandărilor guvernului și ale propriei agenții de a fi evitate deplasările în străinătate în perioada Crăciunului.

Deși nu a încălcat legea, Eliasson a provocat furie și indignare în Suedia datorită călătoriei sale după ce la începutul lunii decembrie agenția condusă de acesta a trimis un mesaj tuturor cetățenilor suedezi în care îi îndemna să nu călătorească în afara țării.

„Lucrul important nu sunt eu ca persoană”, a declarat Eliasson într-un comunicat remis miercuri, afirmând că „lucrul important este ca noi ca societate să gestionăm pandemia și ca toți să ne concentrăm asupra acestei sarcini incredibil de importante”.

Acesta a anunțat că va renunța la funcție pentru ca Agenția pentru situații de urgență „să aibă cele mai bune condiții posibil pentru a îndeplini această sarcină importantă”.

Presa suedeză a relatat că Eliasson a decis să demisioneze după o întrevedere cu ministrul de interne al Suediei, Mihael Damberg.

Fostul director al agenției a stârnit furie după ce a afirmat că deja a „renunțat la multe călătorii în timpul pandemiei” când a fost întrebat de mass-media suedeză despre fotografiile cu el în Insulele Canare.

„Am evaluat că această călătorie este necesară”, a mai spus oficialul suedez.

REFERINȚĂ: