Autoritățile regionale de la Madrid au lansat miercuri o anchetă cu privire la informații potrivit cărora azilul a permis vaccinarea anti-Covid a preoților și rudelor angajaților încălcând protocolul, relatează Reuters.

Casablanca ValdesurFoto: Captura Google Maps

Doar rezidenții și angajații ar fi trebuit vaccinați cu vaccinul Pfizer potrivit protocolului stabilit de autoritatea regională de sănătate de la Madrid.

Cu toate acestea, rudele unora dintre angajații de la azilul Casablanca Valdesur, Valdemoro, din sudul Madridului, au fost de asemenea vaccinați, a relatat miercuri un ziar online eldiario.es.

”Am lansat o anchetă pentru a verifica afirmațiile”, a spus miercuri un purtător de cuvânt al guvernului regional de la Madrid.

Grupul Casablanca, o companie care deține un azil a fost contractată de autoritățile regionale pentru a vaccina 1.600 de persoane din mai multe centre, a spus că vaccinul are o viabilitate de doar două ore dacă nu este folosit. Pentru a nu irosi dozele, au fost folosite pe oameni care nu erau angajați sau rezidenți ai căminului din Valdesur, a spus compania, adăugând că regulile au fost respectate în celelalte aziluri.

”Au fost identificate anumite anomalii în selecția oamenilor vaccinați anti-Covid care nu erau rezidenții azilului Casablanca Valdesur, dar care aparțineau mediului lor”, arată declarația.

”Cu țelul de a profita 100% de dozele primite și protejarea vârstnicilor din rezidențele noastre cât de mult posibil, mai mulți preoți care oferă asistență spirituală în centrele grupului, voluntari care sunt în contact cu vârstnicii și anumite rude ale unor angajați au primit vaccinul”.

”Grupul Casablanca își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat și regretă consecințele pe care aceste anomalii în procesul de selecție le-ar fi produs”.