Germania intenționează să respecte recomandările BioNTech și Pfizer privind a doua doză a vaccinului dezvoltat de acestea și nu va amâna administrarea sa, a anunțat miercuri ministrul sănătății german Jens Spahn citat de Reuters.

Vaccinul PfizerFoto: Siraj Ahmad / Alamy / Alamy / Profimedia

Autoritățile germane au cerut unei comisii independente de experți dacă să permită amânarea administrării celei de-a doua doze pentru a putea vaccina mai multe persoane cât mai rapid după ce Marea Britanie a anunțat săptămâna trecută că va adopta această strategie.

„Impresia mea este că are sens, în mod special date fiind aceste probleme sensibile, în care încrederea și credibilitatea sunt importante, să respectăm indicațiile”, a declarat Spahn în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că decizia luată de autorități este conformă cu sfaturile primite de la experții în vaccinare.

Spahn s-a pronunțat de asemenea împotriva amestecării vaccinurilor anti-Covid, măsură analizată de unele țări pentru a înmulți cantitatea insuficientă de doze.

Cei 83 de milioane de rezidenți ai Germaniei vor primi peste 130 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid, suficiente pentru vaccinarea tuturor persoanelor care au nevoie de inoculare, a adăugat Spahn.

Acesta a precizat că se așteaptă ca primele doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna să ajungă în Germania în cursul săptămânii viitoare după ce acesta a fost autorizat miercuri de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Germania va primi anul acesta 50 de milioane de doze ale vaccinului Moderna dintre care 2 milioane sunt așteptate în primul trimestru.

Citește și: