Coronavirus: China începe testele clinice pentru încă un vaccin ARN mesager
Acest vaccin este conceput pe baza tehnologiei ARN mesager - la fel ca vaccinurile produse de compania americană Moderna şi cel produs de societatea germană BioNtech în colaborare cu cea americană Pfizer.
ARN-ul mesager (ARNm) este introdus în celulele umane pentru ca sistemul imunitar să genereze proteinele virale care determină crearea anticorpilor necesari.
China a autorizat în luna iulie 2020 începerea primelor teste clinice pentru vaccinuri ARNm, fiind atunci vorba despre un proiect condus de armată împreună cu Academia Militară de Ştiinţe şi cu societatea Walvax Biotech.
Companii farmaceutice chineze au dezvoltat mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar până în prezent autorităţile de la Beijing au autorizat pentru comercializare şi administrare numai un vaccin produs de compania Sinopharm. Alte două vaccinuri ale aceleiaşi companii, plus altele dezvoltate de companii diferite, au fost folosite în China doar în mod excepţional.
Până în prezent circa 4,5 milioane de persoane au fost vaccinate în China împotriva COVID-19.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Dacă este eficace, atunci de ce să mai testeze alt vaccin?