Localitatea Topliţa, din judeţul Hunedoara, a intrat marţi în carantină pentru o perioadă de 14 zile din cauza creşterii cazurilor de COVID-19, incidenţa infectărilor cu noul coronavirus fiind calculată la o valoare de 27,32 la 1.000 de locuitori, a informat Instituţia Prefectului, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Măsura a fost luată în urma analizei situaţiei epidemiologice generate de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidenţă a cazurilor active de 27,32 la 1.000 locuitori. Potrivit medicilor specialişti, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare", precizează reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Potrivit deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, starea de carantină zonală este valabilă în localitatea Topliţa, aparţinătoare comunei Topliţa, până pe data de 19 ianuarie, la ora 8,00.

În judeţul Hunedoara, incidenţa cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a fost calculată luni la o valoare de 1,31 la 1.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.