O asistentă de numai 32 de ani din Buzău a murit marți, din cauza Covid-19, la câteva zile după ce a născut prin cezariană, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cu profund regret anunțăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secția UPU - SMURD, care a decedat în această dimineață la un spital din Capitală. Dispariția fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toți și suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe”, au anunțat marți reprezentanții UPU Buzău.

Asistenta în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în 30 decembrie la UPU - SMURD, cu tuse și febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru Covid acasă.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă și, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună.

Mai târziu, asistenta a fost transferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.

„S-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici și s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, a mai anunțat sursa citată.

Asistenta era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016.