​Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19. De la debutul campaniei de vacciare, în 27 decembrie, s-au vaccinat puțin peste 25.500 de cadre medicale, ținta autorităților fiind ca media zilnică să ajungă la 20.000 de persoane imunizate.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

Medicul s-a vaccinat la ora 9.00, la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 de la Spitalul Militar Central "Carol Davila" din Bucureşti.

  • "În imediata perioadă ne dorim ca vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie, pentru că vaccinarea este măsura corectă, sigura și rapidă prin care putem reveni la normal (...)
  • Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor negative din această pandemie. Cred că este timpul să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieţi omeneşti, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ceea ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem după atâtea luni de pandemie mişcaţi de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere.
  • Pot să vă spun în acelaşi timp că toate aceste sentimente sunt fireşti, suntem oamenii cu toţii, dar în acelaşi timp sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm familia, prietenii, colegii şi ţara", a spus medicul, după ce s-a vaccinat.

De luni, a început activitatea de vaccinare în 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din România, iar ținta autorităților este ca media zilnică să ajungă la 20.000 de persoane imunizate.

În această săptămână, în România ar urma să ajungă alte 150.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, autoritățile estimând că în total în luna ianuarie ar urma să fie primite 600.000 de doze de vaccin.

Conform datelor transmise luni de Comitetul național de coordonare a vaccinării (CNCAV), numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare, era de 25.508 și au fost raportate 47 de reacții adverse.