Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Coronavirus LondraFoto: VV Shots / Alamy / Profimedia Images

S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate Covid-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431.

În faţa cifrelor alarmante ale infectărilor zilnice, explicate de autorităţile britanice prin noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente şi descoperită în această ţară pe 1 decembrie, premierul Boris Johnson se va adresa în seara aceasta populaţiei, fiind aşteptate noi restricţii antiepidemice.

Guvernul de la Londra speră însă că va reuşi să stăvilească pandemia printr-o campanie rapidă de vaccinare masivă, fiind deja injectate peste un milion de doze din vaccinul Pfizer-BioNtech, iar luni a început şi administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

În Scoţia, provincie care-şi aplică propria strategie antiepidemică, premierul Nicola Sturgeon a anunţat în aceeaşi zi un nou lockdown, care intră în vigoare de la miezul nopţii.