O singură reacţie adversă a fost înregistrată după vaccinarea a 73 de cadre medicale împotriva COVID-19, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, doctorul Daniela Marcoci din cadrul DSP Neamţ, transmite Agerpres.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Potrivit sursei citate, reacţia s-a înregistrat la nivelul palmelor şi a dispărut în circa 20 de minute.

"Astăzi a avut loc deschiderea celor trei centre de vaccinare, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Spitalul Municipal Roman şi Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ. Sunt centre de vaccinare în care, în prima etapă se vor vaccina colegii care lucrează în domeniul medical. La ora 12.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ erau vaccinate 63 persoane. Doar una singură a prezentat o reacţie la nivelul palmelor care, în circa 15 - 20 minute, a dispărut. La spitalele din Roman şi Târgu Neamţ, la ora 12.30 erau vaccinate circa 10 persoane", a declarat doctorul Daniela Marcoci.

Potrivit sursei citate, zilele viitoare sunt circa 150 - 170 programări pe zi pentru vaccinarea împotriva COVID-19. În judeţul Neamţ sunt 3.000 cadre medicale şi în momentul de faţă sunt primite 975 de doze de vaccin.

Capacitatea de vaccinare a cadrelor medicale este de 50 - 60 de persoane zilnic pe punctul de vaccinare. La SJU Piatra-Neamţ sunt 4 puncte de vaccinare, la Spitalul din Roman sunt 3 puncte iar la Spitalul din Târgu Neamţ sunt 2 puncte.

Doctorul Daniela Marcoci a mai spus, în conferinţa de presă, că etapa a doua de vaccinare, în care este cuprinsă populaţia cu risc, ar urma să înceapă în jurul datei de 15 ianuarie.