Comisia Europeană a făcut de mântuială procesul de procurare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 şi de aprobare a lor pentru utilizare în interiorul Uniunii Europene, susţine liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU), Markus Söder, potrivit politico.eu, preluat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În mod evident, procedura europeană de achiziţionare a vaccinului a fost nepotrivită. Este dificil de explicat că un vaccin foarte bun este dezvoltat în Germania, dar este administrat mult mai rapid în alte părţi'', a declarat Söder, într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Comentariile liderului bavarez survin pe fondul înmulţirii criticilor faţă de lentoarea sistemului UE de aprobare a vaccinului, ceea ce a făcut ca vaccinul dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech să fie utilizat în afara UE cu câteva săptămâni înainte de a primi undă verde în interiorul blocului comunitar.

''Comisia Europeană a planificat probabil în mod prea birocratic: au fost comandate prea puţine vaccinuri dintre cele bune şi dezbaterile privind preţul au continuat pentru prea mult timp'', a explicat Markus Söder.