Începând de luni, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Campania de vaccinare in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regionalde stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinurinecesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și odistribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.