Două probe de detectare ale infecției cu noul coronavirus au avut rezultate diferite față de cele cunoscute până acum, a spus un reprezentant al Institutului Matei Balș, declarația venind în contextul noii tulpini de Sars-Cov-2 ce a apărut în Marea Britanie și, ulterior, și în alte țări.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate diferite la amplificare față de rezultatele cunoscute până acum”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt la Matei Balș, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

”În următoarele zile vom face secvențierea”pentru a vedea dacă este vorba de noua tulpină, a spus Apostolescu.

Acesta nu a dat prea multe amănunte, spunând că nu este clar la acest moment nici dacă este vorba de doi pacienți sau de două probe diferite ale aceluiași pacient.

”Este vorba de niște modificări ale amplificării genelor care apar în procesul de determinare. Urmează să corelăm informațiile, să le punem cap la cap”, a adăugat acesta.

Noua tulpină este considerată de autorităţile britanice ca fiind cu 50% până la 74% mai contagioasă decât celelalte mutaţii ale noului coronavirus.