Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbătă seară că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din România şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi. „Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare”, a spus el, potrivit News.ro.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi - încă un lucru foarte important - activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile, începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a anunţat că de luni vor începe activitatea cele mai multe dintre centrele de vaccinare.

„De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat câte persoane vor fi vaccinate zilnic, Gheorghiţă a explicat: „Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în 27 decembrie.

Până sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 17.00, fuseseră vaccinate 13.242 de cadre medicale.